Dračí úsvit

Šermířský a fantasy klub Hodonín

Konečně mi do rukou přistály, pravidla nejznámější stolní hry na hrdiny DrD II. Musím hned na začátku říct, že vše co zde budete číst, je čistě můj názor a i ten se může postupem času měnit, s přibývajícím odehraným dobrodružstvím.

Jakmile poprvé vezmete pravidla do ruky, tak vás nadchne zpracování. Malá, A4ková příručka, proležena pěknou ilustrací, je velmi sympatická. Ilustrace teda není nikterak profesionální, ale to mě až tak neuráží. Veškeré písemnosti obsahují rady a typy, které jsou místy opravdu trefné. I pro mě, mírně pokročilejšího hráče, kolikrát rady oslovili.

Nebudu zbytečně zajíždět do detailů celého herního systému. Sám  za sebe musím říct, že se mi velmi líbí. Už jen tvorba postavy, kterou řešíte ve skupině s průvodcem, je naprosto úžasná věc. Vyvarujete se tak tomu co se stalo nám, kdy po roce hraní postavy dospějí k tomu, že již nemají společný cíl a nejspíš by se příběhově v dobrém rozešli a každý řešil svůj problém. To přeci jen nepotěší a stačilo se jen na začátku domluvit na společném cíli. Celé herní mechanismy řešíte opravdu jako příběh dobrodruhů, nikoliv jako hru s kostky a tabulky.

Jak jsem ovšem psal na začátku, čeká mě – nás ještě dlouhá cesta a spousta odehraného času. Určitě ale plánuji o všem informovat a vytvořit tak seriál, provádějící naším hraním. Toť z mé strany vše. Děkuji za pozornost a brzy zase v nějakém příspěvku.

 

Kudůk

Kategorie: Novinky

1 komentář

  1. Zdara napsal:

    Těším se, až budeš podávat reporty z hraní:)

Napsat komentář


Sponzoři

  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.