Dračí úsvit

Šermířský a fantasy klub Hodonín

Po delší pomlce se vracím k slíbenému článku, nebo spíš k reportáži naší družiny. Složení naší družiny je já, jakož to Průvodce. Stenly, hrajícího barbara, jehož povolání jsou bojovník, mastičkář a zaříkávač. Dále Hobit, který také hraje Barbara lovce a kejklíře. No a nakonec Laďa také Barbar bojovník a zaříkávač. Jako první, jsme daly hlavy dohromady a vytvořili prostředí pro hrdiny. Jejím severská země, rozdělena do několika klanů převážně barbarské rasy. Jejich klan se nachází na okraji a má dobré vztahy s Královskými městy v blízkosti jejich osady.

Pak přišla na řadu zajímavější část a to domluvit se na společném záměru. Všichni nějak ve své historii řekli, že jsou nějak provázáni ze zdejším šamanem. Tedy je to pojí dohromady a tak bylo víc jak jasné, že se bude vše točiti kolem něj. U některých padlo že by nebylo od věci mít nějaké znepřátelené klany a já se tomu přiklonil a vymyslel obzvlášť zlý klan černých havranů.

Až jsme vše ujasnily dali jsme se do hraní. Jednoho odpoledne, když každý dělal svou obvyklou činnost ,přiběhl uplakaný mladý Remny s tím že je přepadl klan havranů a unesl šamana. Dobrodruzi neváhali a hned vyrazili najít šamana. Díky jejich pohotovosti netrvalo dlouho a nepřátelskou družinu dohnali. To vše proběhlo s občasným hodem téměř bez problému. Pak ovšem nastala ta těžší část a to střet dvou družin. Samotný střet v klasickém DrD by nezabral mnoho času. Jen by se spočítaly útoky a hurá na přehazování kostek. Zde ovšem musel každý své jednotlivé kola popsat. Celý souboj se tak stal zajímavějším a také delším (přesněji tři hodiny. Ovšem s častým nahlížením do pravidel, kvůli některým manévrům, které nemáme zažité). Tři dobrodruzi se postavili pětičlenné družině, avšak s výhodou překvapení. Dobrodruhům se podařilo vyřadit až čtyři nepřátele díky několika dobře popsaným manévrům a také smůle průvodce, kterému nepadali kostky a tak musel své postavy neustále připravovat o zdroje. Až už bylo skoro vše u konce a zdálo se, že hrdinové mají vyhráno událo se to, že díky převaze byli donuceni se vzdálit,  jelikož jeden z nepřátel ohrožoval šamana na životě. Poté se ještě s jedním vážně poraněním dostali do bezpečí společně s uneseným šamanem.

Jak vše bude pokračovat se dozvíme příští týden.

4 komentáře

  1. Zyl napsal:

    Od těchto článků jsem spíš očekával rozebírání mechanik, než skupinový deník. Ale jestli jste zatím zahráli jenom toto sezení, tak je na to stejně asi ještě brzo. Takže hrajte, hrajte a hrajte, ať se tady můžeš podělit o co nejvíc zkušeností.

    • Kuduk napsal:

      Jak píšeš není co rozebírat z hlediska mechanik. Proběhl jeden střed. Nástin problému bylo, že je to zdlouhavější od klasického drd, ale o to více záživnější.

    • Kuduk napsal:

      Ještě teda musím říct z hlediska průvodce, že mám moc rád, když hráči popisují co se vlastně děje. Dává mi to jednak čas promýšlet co se bude dít třeba za pár kol a navíc na konci hraní jsem nebyl až tak vyždímaný.

  2. Zdara napsal:

    Co se týče mechanik určitě věřím, že se o nich dozvíme víc. Já sám bych rád viděl i nějakou reakci ze strany hráčů. Doufám, že se něco takového chystá…

Napsat komentář


Sponzoři

  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.