Dračí úsvit

Šermířský a fantasy klub Hodonín

Jak probíhá samotný boj jsem už v předchozích dílech zmínil. Celý princip spočívá v tom, že ve hraní dochází celkem k třem možným scénářům podle kterých se vyhodnocuje daná akce. Jsou to výzva, zkouška a střet.

Nyní se zaměříme na střet. Tato akce probíhá tak, že si obě strany hodí na iniciativu. Ta která má vyšší číslo vymýšlí akci a druhá postava vymýšlí protiakci. Nejčastěji tak dochází u bojových situací, kde postava popíše svůj brilantní výpad na nepřítelovu ruku, aby ho poranil  a on poté hůře manipuluje s mečem ( zvyší mu tak ohrožení). Soupeř se tomuto útoku může snažit zabránit tím, že do rány vloží ostří svého meče, tak aby se po sobě svezli a zůstali na sebe navázané a postava mohla v druhém kole snáze bodla do stehna nepřítele (taktéž mu zvýší ohrožení). Střet ovšem nemusí být jen bojového charakteru.

To se nám právě nedávno stalo, kdy družina navštívila opuštěný mlýn. Jelikož lilo jako z konve družiníci neváhali a vyrazili k starému mlýnu na kopci. Avšak zjistili, že mlýn není tak úplně opuštěný. Už zde sídlí banda tří chlápků. Od pohledu je jasné že jsou to křiváci a nejspíš  nějací žoldáci, kteří pro pár mincí udělají cokoliv. Slovo dalo slovo a skupiny se začali pomalu poměřovat a zvažovat nejlepší strategii. Bylo velmi pravděpodobné, že zde dojde k boji. Minimálně ze strany žoldáků. Jenže naše vychytralá Ignis ( kterou hraje Zdara) zapojila svůj šarm a pomalu začala velitele žoldáků svádět. Zde právě začalo docházet ke střetu zájmů. Ne, že by se velitel bandy nechtěl nechat svést, ale chtěl mít situaci pevně pod kontrolou. To se mu ovšem v důsledku několika nevydařených střetů nepodařilo a tak byl utahan náruživou Ignys až usnul. Družiníci potom mohli ráno brzy vztát, sbalit si své věci a v tichosti odejít.

No a na tomto příkladu jsem chtěl poukázat, že střet nemusí být vždy úplně tak bojový. Stačí zapojit svůj důvtip a zajímavé hraní je hned na světě. A věřte mi, že u popisování některých akcí jsme se vážně nasmáli.

Napsat komentář


Sponzoři

  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.