Dračí úsvit

Šermířský a fantasy klub Hodonín

Pytel na cestě

Jdete lesní cestou vedoucí k nejbližšímu městu Krasnodějce. Nesjpíš i vyhládlí, unavené a ochozené nohy už jen dáváte před sebe. V lese je ovšem příjemně. Chládek, ptáci kolem radostně pozpěvují a celkově vám cesta rychle plyne. Když tu najednou uprstřed cesty ležý pytel. Není ani velký ani malý. Ani plny ale ani prázdný. Zvědavost vám nejspíš nedá a nahledne te dovnitř. A tam zpatříte poklad. Peníze, různé ozdůbky, prsteny a nejspíš se tam blízkne i nějaký safír. Co teď, co když je to past? Nebo ho tady jen vytratil nějaký dobrodruh prchající před nebezpečím. tak či onak město už je pod kopcem v dohledu. ude se to přeci jen lépe řešit někde v krčmě než uprostřed cesty.

 

Zápletka:

Dobrodruzi naeznou nedaleko města pytel plný grošáků a kdyoví čeho všeho. Rozhodnou se proto zajít do nedaleké krčmy kde se rozhodnou jak dále s pytlem naložit.

Děj:

Pytel který dobrodruzi nalezli je majetek lychváře Kurzy ten o něj přyšel když jej přepadli lapkové nedaleko města Krasnodějka. Kurza není hloupí, nikdy by se nenechal jen tak přepadnout. najal si proto doprovod, potíž ovšem nastala když sešel z cesty a jeho dva strážci ho opustili, když se začali domnívat že lechvářovi šlape smůla na paty a oni s tím nechcou mít nic společného. To je z části pravda. Lichvářovi se v poslední době moc nedařilo. Hnízda v lese mu padyli na hlavu, padal snad do všech zablácených jam v okolí, ale poslední kapkou byl duch který je jednoho dne pěkně vystrašil. Když byl i okraden vydal se do města to nahlásit. Mezi tím se lapkové Admos a Ramdas se těši ze svého lupu. Ovšem ne na dlouho. Z pytle na ně totiž bafne skřítek (Hospodárníček) a jelikož jsou Admos a Ramdas pověrčivý tak se ho zaleknou a rychle utečou, aby je náhodou ten rarach nepronásledoval, nebo snad neproklel.

Místa:
Postavy:

Lychvář Kurza

Hospodáříček (Bestiář str. 94)

Napsat komentář


Sponzoři

  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.